Elindult a visszaszámlálás

Február 4-től a nagyközönség megismerheti a 12 döntős csapatot és projektterveiket.

A Richter egyedülálló, új kezdeményezése az indulás pillanatától hatalmas népszerűségnek örvend, közel kétszáz pályázatot küldtek be az oktatás, és egészségügy és gyógyszerészet területén fejleszteni, jobbítani vágyó lelkes csapatok.

Hazánk egyik legkiemelkedőbb gyógyszercége, a Richter Gedeon Nyrt.,  új pályázati kiírásával őrzi és továbbviszi az alapítócsalád szellemiségét, az innovációba, folyamatos fejlesztésbe vetett hitét. Méltó módon tükrözi a Richter cégfilozófiáját, társadalmi szerepvállalási elkötelezettségét a hazai oktatás, egészségügy, gyógyszerészet és mindenek előtt az ezeken a területeken dolgozó nők iránt.

A zsűri tagjai olyan újszerű, megvalósítható ötleteket kértek a pályázóktól, amelyek az oktatás és kutatás, gyógyítás, gyógyszerészet, egészségügyhöz kapcsolódó ismeretterjesztés területein kreatív, innovatív módon járulnak hozzá az oktatás vagy egészségügy színvonalához, fejlődéséhez, illetve az adott területen dolgozók mindennapjait megkönnyíti, minőségi változást hoz a hétköznapokban.

A zsűri tagjai, Beke Zsuzsa a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Szily Nóra újságíró, pszichológus, Rúzsa Magdi Máthé Péter-díjas énekesnő, Kertész Éva 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány ügyvezetője és Dr. Barna István belgyógyász főorvos, klinikai docens a tizenkét döntős kiválasztásánál eltérő, de egyformán fontos szempontokat fogalmaztak meg. Volt, akit az ötletesség, az igazi „aha” élmény ragadott magával, valaki az össztársadalmi hatást hangsúlyozta, és mindenki egyetértett az edukáció, a felnövő generáció fókuszba helyezésének fontosságában.

A döntős pályaművek mindegyikéről elmondható, hogy nélkülözhetetlen területekről érkeztek és bármelyikük lesz az öt szerencsés kiválasztott egyike, a projekt megvalósítása nem csupán az adott közösség, de rajtuk túlmutatóan az egész társadalomnak, mindannyiunk javát szolgálja majd.

A pedagógus, orvos, egészségügyi dolgozó, gyógyszerész kategória egy-egy zsűridíjasát a zsűri tagjai választják majd ki, ők döntik el, ki kapja a projekt megvalósítására fordítható négy-négy millió forintot. A közönségdíj sorsa a szavazók kezében van. Február 4-től 28-ig lehet megtekinteni a csapatok és projektek bemutatkozását oldalunkon, a nagyközönség szavazhat kedvenceire, és a szavazók részt vehetnek a Richter Anna Díj nyereményjátékán. Érdemes követni a díj Facebook oldalát, ahol folyamatosan érdekes információkat olvashatunk és a döntős projektekhez kapcsolódó játékokba is bekapcsolódhatunk.

Március 8-án, egy rendkívüli Nőnapi gála keretében fény derül a boldog döntősök kilétére, és velük együtt mindannyian örülhetünk annak, hogy a Richternek köszönhetően mindenki életére ható fantasztikus innovatív ötletek valósulnak meg.

Tartsatok velünk, hisz az egészségügy és oktatás fejlődése nem csupán a Richter, hanem mindannyiunk szívügye!